Groeien met je bedrijf door een bedrijf over te nemen?

Doorgroeien met je bedrijf door bedrijfsovername?
Wij helpen je graag

Groeien met je onderneming kan op verschillende manieren. Een bedrijf overnemen is er daar een van. Een zeer effectieve, want door een bedrijf te kopen kun je bijvoorbeeld zomaar eens toegang tot een nieuwe markt realiseren. Maar de aankoop is niet zomaar iets. De waarde van een bedrijf is meer dan alleen een blik op de beoogde resultaten. Wat dacht je van het huidige klantenbestand, personele afwegingen en de rol van de huidige eigenaar? Aspecten die wij allemaal onder de loep nemen, om zo een zo realistisch mogelijk scenario te kunnen schetsen. Vanuit hier kunnen wij jouw onderneming begeleiden naar en adviseren over de volgende stap in de aankoop.

 

Hoe financier ik de overname van een bedrijf?

Een bedrijf kopen doe je niet zomaar. Naast dat een overname een ingrijpend proces is, gaat er vaak erg veel geld in om. De financieringsaanvraag bij een bedrijfsovername is dan ook een vak apart. Een vak waar wij gelukkig veel ervaring in hebben. Ieder bedrijf en iedere ondernemer is uniek: daarom leveren wij maatwerk en kijken wij graag samen met jou welke financieringsmogelijkheden bij jouw onderneming passen en welke condities voor jou het meest gunstig zijn. Naast rente, zijn ook de te stellen zekerheden en voorwaarden van belang. We helpen je dan ook graag met het opstellen van een goed onderbouwde financieringsaanvraag bij de geldverstrekker. Dit doen we in samenwerking met onze partner Credion. Alles om jouw doel te realiseren.

remco_c2a

Vraag Richard van Leeuwen om advies

Wat onderzoeken wij zoal?

Wij werken met een due diligence onderzoek. Deze geeft inzicht in de winstgevendheid en risico’s van een onderneming. Wat wij zoal onderzoeken:

N

De afhankelijkheid van klanten, leveranciers en personeelsleden van de organisatie

N

De structurele winstgevendheid en de verwachtingen voor de lange termijn

N

Winstbepalende factoren

N

Claims en aansprakelijkheden uit het verleden die gevolgen kunnen hebben voor de toekomst

N

Jouw eigen onderneming en kansen voor het over te nemen bedrijf

“Ieder bedrijf en iedere ondernemer is uniek. Wat voor de een werkt, werkt niet voor een ander. Wij leveren daarom maatwerk.”

– Richard van Leeuwen

Wil je eens kennismaken?

Zit jij erover te bedenken om een bedrijf over te nemen, ben je benieuwd naar jouw eigen groeimogelijkheden of heb je andere vragen over bedrijfsovername? Neem dan vrijblijvend eens contact met ons op.

We gaan graag met je in gesprek!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.