De waarde bepalen van een bedrijf: AACC helpt graag

Wat is een bedrijf waard?

Of je nou een bedrijf wilt kopen of je bedrijf gaat verkopen: de vraag is altijd wat de waarde is van de onderneming. Een bedrijfsovername begint altijd met het maken van de bedrijfswaardering. Een getal wat onderaan de streep komt te staan, maar wat afhankelijk is van meerdere factoren. Hoe afhankelijk is een bedrijf namelijk van de eigenaar? Blijven klanten ook klant, wanneer het bedrijf wordt overgenomen? Wat zijn de winstverwachtingen op de lange termijn? En hoe afhankelijk is een bedrijf van haar personeel? Op basis van een gedegen aanpak kunnen wij de waarde van het bedrijf bepalen.

Second opinion

Heb je een waarderingsrapport van een bedrijf ontvangen? Ook in dat geval kunnen wij dit samen met jou beoordelen. Waarde is een subjectief begrip. Een te kopen onderneming kan voor jou een hogere waarde hebben dan voor de verkoper, door bijvoorbeeld schaalgrootte en synergievoordelen. Andersom zijn wij ook prima in staat om in het onderhandelingsproces te beargumenteren waarom jouw onderneming voor de koper een veel hogere waarde heeft.

Zo kunnen wij helpen om een betere prijs te realiseren.

remco_c2a

Vraag Teus Brunekreeft om advies

Zó bepalen wij de bedrijfswaarde:

N

Het begint met kennis maken: pas als je een onderneming begrijpt, kan je de waarde bepalen

N

Hierbij vragen wij veel informatie van je. Niet alleen resultaatprognoses, maar ook de winstbepalende elementen van de onderneming. De zogenaamde key value drivers

N

Op basis van de gesprekken met jou en de door ons verzamelde informatie over je bedrijf en de markt stellen wij een waarderingsrapport op

“De waarde van een bedrijf is meer dan alleen een getal. Blijven klanten bijvoorbeeld ook klant, wanneer er een andere eigenaar is?”

– Teus Brunekreeft

Wil je eens kennismaken?

Ben je benieuwd wat jouw bedrijf waard is, of zit je erover te denken een bedrijf over te nemen en wil je met ons sparren? Neem dan vrijblijvend eens contact met ons op.

We gaan graag met je in gesprek!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.